Futbalisti Žiliny, Senice a Ružomberka bodovali naplno

15.10.2011 Celý región

Bratislava 15. októbra (WEBNOVINY) - Futbal - Corgoň liga 2011/2012 - 12. kolo:



1. FC Tatran Prešov - FK Senica 0:1 (0:0)

Gól: 63. Piroska, ŽK: 61. Krob - 24. J. Gajdošík, rozhodovali: Valášek - Chládek, Súkeníková, 740 divákov



Zostavy:

Prešov: Jakub Diviš - Kolbas, Piter-Bučko, Čep, Krob - P. Petráš - Papaj, M. Adam (66. Žůrek), P. Katona (79. V. Macko), Pribula (52. Higor Sales de Coimbra) - Mariano Bernardo

Senica: Bolek - Gorosito, P. Pavlík, J. Gajdošík, Pedro Leal - T. Strnad, T. Kóňa - Jaroslav Diviš (86. Bolinha), Piroska, M. Ďurica (61. J. Valenta) - Kalabiška (72. Hošek)



Prešovčania, ktorí na domácom trávniku ešte nezvíťazili, si chceli napraviť reputáciu s tretím tímom tabuľky zo Senice. V úvode stretnutia boli hráči Tatrana aktívnejší, prvý strelecký pokus vyslali v 4. min, ale strela P. Petráša letela mimo Bolekovej bránky. O tri minúty neskôr to skúšal Katona, jeho pokus bez problémov Bolek chytil. Po týchto momentoch upadla hra do podpriemeru, obidve mužstvá robili množstvo chýb. Divákov zdvihla zo sedadiel až 33. minúta. Hosťujúci Martin Ďurica trestuhodne zahodil stopercentnú šancu, keď jeho ľahká strela o milimetre minula ľavú žrď Divišovej bránky. O dve minúty mohol skórovať domáci Kolbas, jeho strela letela z vnútra šestnástky nad bránku Senice.



Diváci sa dočkali gólu až v druhom polčase, ale lopta skončila za domácim brankárom Divišom. V 63. min sa po zlej rozohrávke Adama dostal do úniku Kalabiška, našiel voľného Pirosku a ten s prehľadom prekonal prešovského gólmana - 0:1. Domáci Papaj mohol vyrovnať v 75. min, keď sa po Coimbrovom centri dostal až pred Boleka, no jeho hlavičku brankár hostí kryl. O minútu neskôr trafil obranca Tatrana Čep len do žrde senickej bránky. Od tohto okamihu začala hŕstka divákov pomaly odchádzať a tí, čo zostali, "odmenili" domácich intenzívnym piskotom. V podpriemernom zápase prehral domáci Tatran už tretí domáci duel v rade a nebodoval už v piatich stretnutiach za sebou.



Hlasy:

Štefan Tarkovič (tréner Prešova): "Veľmi ťažko sa mi hodnotí zápas, v ktorom sme prehrali a na domácom ihrisku ešte nezvíťazili. Je to naša piata prehra v rade. Ak nedáme gól, nemôžeme pomýšľať na dobrý výsledok."

Stanislav Griga (tréner Senice): "Bol to zápas, v ktorom nám aj Prešovu išlo o veľa. Duel bol vyrovnaný, o výsledok sme sa báli až do konca. Sme radi za tri body."



MFK Ružomberok - FC ViOn Zlaté Moravce 4:0 (3:0)




Góly: 1. a 46. Masaryk, 9. A. Sloboda, 38. J. Vavrík, ŽK: 36. Skalák - 54. Janečka, rozhodovali: Trutz - T. Somoláni, Poláček, 2018 divákov



Zostavy:

Ružomberok: L. Hrdlička - P. Maslo, O. Práznovský, Greššák, M. Jurkemik - Skalák (82. J. Chovanec), A. Sloboda (78. Serečin), J. Vavrík, Ďubek (68. Š. Pekár) - Hoferica, Masaryk

Zlaté Moravce: M. Kuciak - Pavlenda, Janečka, Pavol Majerník, Chren - Paur (85. Irfan Bin Fazail) - Orávik, M. Babic, M. Hruška (39. A. Candrák) - Hodek (46. Brčák), Pavelka



Stretnutie sa začalo pre hostí šokom. Ružomberčania založili rýchly útok, v jeho finálnej fáze načasoval A. Sloboda prihrávku Masarykovi, ktorý zblízka otvoril skóre - 1:0. Na tabuli svietila 36. sekunda, pre útočníka MFK to už bol 8. gól v sezóne. Domáci boli pri chuti, ale v 5. min Skalák z dobrej pozície z vnútra šestnástky namieril vysoko. Krátko nato pohrozili Zlaté Moravce, nebezpečná hlavička Pavla Majerníka len tesne minula cieľ.



Vzápätí "Ruža" znova vystrčila ostrý tŕň a opäť bol z toho gól, keď loptu do siete ViOn-u doklepol Anton Sloboda - 2:0. Rušný futbal pokračoval, prudkú strelu hosťujúceho Orávika gólman Liptákov Hrdlička vyrazil. V 24. min zaujala prízemná delovka Ďubeka, ktorá preletela pol metra vedľa pravej žrde bránky hostí. Potom sa takmer navlas rovnaký obraz naskytol na druhej strane ihriska, keď štipľavý projektil vyslal Orávik. V 37. min v gólovej pozícii chýbali Masarykovi možno len milimetre. Úspešnejší bol o pár sekúnd neskôr Vavrík, keď strelou zvýšil na 3:0.



Úvod druhého polčasu bol ešte šokujúcejší. Masarykov lob z 30 metrov prekvapil Kuciaka už v 12. sekunde druhého polčasu - 4:0. V 58. min sa núkala príležitosť Zlatým Moravciam, Candrák pri prieniku však stratil loptu. Domáci, vedomí si vysokého náskoku, ubrali z plynu a hra sa vyrovnala. V 70. min pohrozil hlavičkou Pavol Majerník a ten istý hráč mal potom na kopačke čestný úspech hostí, ale gól z toho nebol. Nasledoval závar v pokutovom území ViOn-u, jeho hlavným strojcom bol Masaryk. Ružomberok pod vedením nového trénera Čecha Aleša Křečeka zvíťazil v treťom zápase v rade.



Hlasy:

Aleš Křeček (tréner Ružomberka): "Pred súperom sme mali rešpekt. Vedeli sme, že produkuje technický a kombinačný futbal. Vyšiel nám vstup do zápasu, to nám veľmi pomohlo. Musím však povedať, že v niektorých momentoch sme hrali zle, nedokázali sme podržať loptu a urobili sme veľa zbytočných chýb. Boli sme však produktívni, z piatich striel sme dali štyri góly. Som spokojný, že sme ďalší zápas úspešne zvládli."

Juraj Jarábek (tréner Zlatých Moraviec): "Stretnutie sa mi hodnotí ťažko. Nezachytili sme úvod, veľmi rýchlo sme dostali gól a onedlho aj ďalší. Takýto zápas sa potom len veľmi ťažko otáča. Chlapcom nemám vlastne čo vyčítať, hrali agresívne, snažili sa napádať súpera. Chýbalo nám však viac šťastia, keď lopta niekoľkokrát len tesne minula súperovu bránku. Taký je však futbal. Domácim gratulujem k zaslúženému víťazstvu."



MFK Košice - MŠK Žilina 1:2 (1:1)

Góly: 44. Kavka - 38. T. Majtán, 51. Barčík, ŽK: 67. Pačinda - 12. Majtán, 63. Patrik Mráz, rozhodovali: Prešinský - Lieskovský, Košecký, 785 divákov



Zostavy:

MFK Košice: Tofiloski - Mikuláš Tóth, Kavka, Dobias, Čonka - Šinglár (61. Hovančík), K. Kuzma (67. Karaš) - E. Pačinda, A. Diaby, Viazanko - Škutka (46. Pavol Jurčo)

Žilina: Krnáč - Mabouka, Piaček, Marcel Ondráš, Patrik Mráz - Pečovský, S. Angelovič - Zošák (70. V. Leitner), Barčík, Deza (86. Gergel) - T. Majtán (90. Zd. Štrba)



Zľava: Miroslav Viazanko z Košíc a Marcel Ondráš zo Žiliny v zápase MFK Košice - MŠK Žilina 12. kola futbalovej Corgoň ligy. Košice, 15. október 2011. Foto: SITA/Ivan FleischerZa hustého dažďa a silného vetra nastúpili obe mužstvá pred slabou návštevou. Lepšie začali Žilinčania, keď už vo 8. min po nedorozumení v košickej defenzíve nedokázal Zošák prelobovat Tofiloského, ktorý svoju chybu odčinil. Košický gólman v 10. a 16. min v poslednej chvíli včasným vybehnutím zmaril šance Majtána a Patrika Mráza.



Po štvrťhodine hry ubudlo vzruchu na ihrisku. Medzišestnástkový futbal oživila až v 38. min Angelovičova prudká strela, ktorú Tofiloski vyrazil iba pred seba a nabiehajúci Majtán otvoril skóre. Košičania ešte pred prestávkou stihli vyrovnať. Najprv po Viazankovom centri Krnáč vyrazil Diabyho rybičku na roh a následne po rohu a centri Čonku strelil Kavka svoj prvý ligový gól.



Žiličanom vyšiel výborne vstup do druhého dejstva, keď Majtán vysunul Barčíka a hostia opäť viedli. Už o 5 minút mohli domáci znovu vyrovnať, no po Tóthovom centri Pačinda v sklze trafil iba bočnú sieť. Po hodine hry hostia striedali jeden útok za druhým a brankár Tofiloski bol v jednom ohni. Najskôr zmaril Majtánovu tutovku a onedlho Barčíkovu tvrdú strelu. V 68. min. si poradil s priamim kopom Mráza a o dve minúty neskôr aj s jeho jedovkou. Domáci kontrovali iba jednou príležitosťou, keď Viazanko išiel sám na Krnáča, ale hosťujúci brankár ho vychytal. V samom závere mohol ešte Jurčo predsalen vyrovnať, no nastrelil iba obráncov MŠK. Žilinčania zaslúžene triumfovali.



Hlasy:

Ladislav Šimčo (tréner Košíc): "Odohrali sme jeden zo slabších zápasov. Nebol som spokojný s kombinačnou hrou a ani s prechodovou fázou. Z našej strany to bol biedny duel a keď nepremeníme šance, potom ťažko môžeme bodovať. Nemáme také osobnosti, ktoré by rozhodli zápas."

Ľuboš Nosický (tréner Žiliny): "Videli sme zaujímavý a obojstranne útočný zápas, v ktorom mali brankári dosť práce. Chceli sme prehustiť stred ihriska, čo sa nám aj darilo. Väčšiu časť stretnutia sme mali pod kontrolou, a tak sme zaslúžene viedli. Škoda, že sme nestrelili poisťovací tretí gól. Napokon sme o víťazstvo museli bojovať až do konca."




AS Trenčín - ŠK Slovan Bratislava 2:2 (2:0) 

Góly: 12. L. Peltier, 21. Holúbek - 67. Guédé, 86. Lačný, ŽK: 45.+ Báez, 69. L. Peltier, 90.+ Jorge Salinas - 19. Kladrubský, 37. Guédé, 40. Dobrotka, ČK: 87. Dobrotka (Slovan) po druhej ŽK, rozhodovali: Samotný - Benko, Bobko, 4123 divákov



Zostavy:



Trenčín: Volešák - Čögley, Godál, Kleščík, Holúbek - Báez (90. T. Malec) - L. Peltier (84. P. Mazan), Jorge Salinas, Štefánik, Hlohovský (89. V. Horváth) - Depetris



Slovan: L. Hroššo - Dobrotka, Dosoudil, Had, Štepanovský - Guédé, Kladrubský (32. Lačný) - Bagayoko (84. Halenár), Milinkovič, I. Žofčák (75. Grendel) - Šebo





DAC 1904 Dunajská Streda - FC Spartak Trnava 0:1 (0:1)

Gól: 45. Koro Koné, ŽK: 50. Čorič, 70. Hílek - 20. Gross, 77. Ľ. Hanzel, 85. M. Vyskočil, 90.+ Ciprys, rozhodovali: Vlk - Mókoš, D. Hrčka, 3273 divákov



Zostavy:



Dunajská Streda: P. Kováč - I. Obert, Struhár, Marcin, Laštovka - Hílek, Boya - Kabele (78. Zs. Németh), Čorič (72. Harsányi), Matůš (55. Helísek) - Delarge



Trnava: Raška - Habánek, Gross, Čvirik, Ľ. Hanzel - M. Vyskočil, Karhan, R. Procházka, Bicák (79. Cipris) - Koro Koné (90. Tomaček), T. Oravec

 

Vyberte región